Dozowanie wody

Inżynierowie Spiromatic postawili sobie za zadanie stworzenie systemu dozowania wody umożliwiającego znaczne obniżenie kosztów produkcyjnych poprzez rezygnację z wstępnego zrzutu wody oraz dokładniejsze dozowanie i lepsze wykorzystanie wody gorącej oraz wody schłodzonej. Zadanie udało się: Spiromatic Aquados to system umożliwiający obniżenie kosztów zużycia wody w zakładach piekarniczych nawet o ponad połowę!

Spiromatic Aquados najnowszej generacji to unikatowy system dozowania wody umożliwiający dozowanie bezpośrednie (bez pre-run) wody z dokładnością do kilkuset mililitrów i dokładnością temperatury poniżej 1 stopnia Celsjusza. Dokładność taką uzyskaliśmy dzięki połączeniu kontroli wartości zmierzonych oraz skalkulowanych. Odpowiednie ilości wody są dozowane w oparciu o zapotrzebowanie na określoną ilość wody o danej temperaturze. Proces dozowania kontrolowany jest pulsowo, co gwarantuje niemal perfekcyjną dokładność. Spiromatic Aquados umożliwia realne obniżenie zużycia wody w przemysłowych zakładach piekarniczych a co za tym idzie obniżenie kosztów – zarówno wody, jak i ścieków oraz ogrzewania. Brak zrzutu wody przed dozowaniem może obniżyć koszty nawet o ponad połowę w stosunku do innych, obecnie stosowanych systemów. System Aquados w pełni współpracuje z komputerem dozującym Spiromatic Spido2B umożliwiającym pełną kontrolę procesu produkcyjnego.

Zapraszamy do kontaktu z naszym biurem w celu otrzymania dodatkowych informacji dotyczących Spiromatic Aquados!