Chłodzenie mąki

Bez lodu, bez dwutlenku węgla… Jeśli mąka potrzebuje skutecznego schłodzenia – najlepszy będzie system Spiromatic SPIROCOOL.

System ten powstał w odpowiedzi na zapotrzebowanie na ekstremalnie energooszczędny system chłodzenia optymalizujący temperaturę produktu oraz zminimalizowanie kosztów energii. Nośnikiem energii jest w przypadku Spirocool woda lodowa lub glikol, ΔT systemu wynosi do 30°C. Ilość mąki chłodzona za pomocą systemu Spirocool może być regulowana. System Spirocool może być także z łatwością zintegrowany z istniejącym systemem dozowania czy transportu mąki. Nasze systemy działają od wielu lat w krajach takich jak Francja, Hiszpania, Belgia czy Meksyk zapewniając pełną kontrolę temperatury mąki w procesach produkcji!

Spiromatic oferuje także system sublimacyjnego chłodzenia mąki SPIROX, stosowany z powodzeniem w wielu piekarniach na całym świecie.

Spiromatic jest liderem w zakresie przechowywania i dozowania komponentów w zakładach produkujących pieczywo chłodzone i mrożone. w przypadku zainteresowania systemem chłodzenia mąki lub innych komponentów sypkich – prosimy o kontakt z naszym biurem!